مجموعه : متخصص طب کار
پزشک : دکتر حسین لطفی دکتر حسین لطفی
ملاحظات کاهش آسیب های اسکلتی در محیط کار 1

فرض کنید قرار است مقادیری مساوی از گوشت گاو و ماهی را خرد کنید. به نظر شما کدام یک دشوارتر میباشد؟ افرادی که تجربه هر دو کار را دارند به خوبی می دانند که در دست نگه داشتن گوشت یا هر جسم مرطوب و لیز بسیار سخت تر از مشابه خشک و غیرلغزنده آن می باشد، چرا که نیروی بیشتری را میطلبد. لازم به ذکر است که این واقعیت توجیه علمی و فیزیکی دارد که در مبحث ضریب اصطکاک شناخته شده است. البته کارگرانِ با تجربه با خشک کردن مکرر دست ها و ابزار و قطعات کار (در اینجا قطعات گوشت) با پارچه یا کاغذ سعی میکنند بر این مشکل غلبه کنند.
استفاده مکرر از نیروی چنگ زدن (Grip force) یا نیروی زیاد برای نگاه داشتن یا در دست گرفتن ابزارهای برقی با اختلالات تاندون ساعد، خستگی عضلانی و سندرم تونل کارپ مرتبط می باشد. یک مثال کلاسیک از وظیفه‌ای با ریسک بالا در دست گرفتن ممتد چاقوی خیس و لیز در بسته بندی کنندگان گوشت می باشد که شرح آن داده شد.
گرفتن مستمر و مکرر با نوک انگشتان (نیشگون)، تاندونها را در ریسک بسیار بالاتری از چنگ (Grip) قوی با دست قرار میدهد. برای کاهش نیروی مورد نیاز برای انجام وظایف و همچنین کاهش مدت زمانی که نیرو در طی دوره انجام وظیفه به کار بسته می شود، میتوان ابزارها و وظایف را مجدداً طراحی کرد. سوار کردن قسمت‌ها با پیچ، با آچار مشتی (Inline driver) انجام می شود.
نیروی بالای لازم برای نگه داشتن و ثابت کردن یک آچاربرقی برای پیچ سفت شده را میتوان با استفاده از آچارهای مجهز به کلاچها یا اهرمهای گشتاور و ضدگشتاور (هرزه گرد) و پیچ های مناسب برای آن کار کاهش داد. برخی از کارهای تولیدی به گونه‌ای است که نیاز به نگه داشتن یک قطعه کار یا ابزار به طور مداوم در یک دست و کار کردن با دست دیگر دارد.
شاید بتوان با استفاده از گیره‌های نگهدارنده یا گیره رومیزی دستها را آزاد کرد. البته در مورد ابزارهای دستی و برقی با تعویض متناوب دست‌ها یا استفاده از ابزارهای قفل شونده میتوان خستگی ناشی از نگه داشتن آنها در دست را کم کرد. برای مثال جهت کاهش نیروی Grip و ارتعاش دست، میتوان ابزارهای برقی را از کابلها یا میله های ضدگشتاور مفصل شده آویزان نمود. همچنین قطعات سنگین را میتوان با قلاب یا گیره طوری نگه داشت تا دست غیرغالب درگیر نیروی ثابتGrip نباشد.
به طور مثال در کنترل کیفیت، هر قطعه ای که باید چک شود برداشته شده و با دست و ساعد چپ کارگر نگه داشته می شود و وسیله تست روی آن بسته شده و تنظیمات لازمه به عمل میآید. حال در طراحی مجدد شغلی هر قطعه ی قرارگرفته بر روی یک قفسه چرخشی کوچک در ارتفاع کمر به وسیله کارگر به جلو کشیده می شود و کارگر می تواند از هر دو دست خود برای بستن وسایل تست و تنظیمات لازمه استفاده کند.

باعرض سلام، من برای شغل کارشناس کنترل کیفیت آزمایشگاه شرکت اتصالات لوله پلی اتیلنی، طب کار رفتم در آزمایش ادرار نشته trace blood باعث رد شدنم میشود سلام خسته نباشد. من کارشناس هوشبری هستم در آزمون استخدامی وزارت بهداشت قبول شدم پیوند کلیه شدم . برای طب کار معرفی شدم . سوالم اینه که آیا بخاطر پیوند کلیه در طب کار مشکلی برام پیش نمیادو منو رد نمیکنن. ضمنا"در حال حاضر بعنوان نیروی طرحی مشغول کارم سلام اقای دکتر من پرستاری میخونم زمان خدمت بخاطر فشار خون معاف از رزم شدم ایا طب کار رد میشم ؟ سلام .ببخشید تو آزمون استخدامی بانک پاسارگادقبول شدم.تو آزمایشات کبد چرب و طحال ی مقدار بزرگتر ازحالت عادی تشخیص داده شد.آیا این موارد باعث رد شدن میشه یا بلامانع هستش؟ سلام وقتتون بخیر من در ازمون استخدامی برای قسمت اداری پذیرفته شده ام آیا با وجود بیماری به نام نوروفیبروماتوز که دارم و علائم آن شامل کک ومک و چند تا توده نوروفیبروما، باعث رد شدن در معاینات طب کار میشود؟ ودرر روی صورت خود هیچ علائمی ندارم مشاهده همه سئوالات پاسخ داده شده توسط دکتر حسین لطفی 84
سوالات گروه های پزشکی
  1. سوالات ارتوپد
  2. سوالات ارتوپدی فنی
  3. سوالات ارتودنسی
  4. سوالات اطفال و کودکان
  5. سوالات اورژانس
  6. سوالات پاتولوژی
  7. سوالات پروتز های دندانی و ایمپلنت
  8. سوالات پزشک خانواده
  9. سوالات پوست و مو
  10. سوالات ترک اعتیاد
  11. سوالات ترمیمی و زیبایی
  12. سوالات تغذیه و رژیم درمانی
  13. سوالات جراح دندانپزشک متخصص لیزر
  14. سوالات جراح عمومی
  15. سوالات جراحی زیبایی
  16. سوالات جراحی لثه
  17. سوالات جراحي دهان ٬ فک وصورت
  18. سوالات داخلی
  19. سوالات داروساز
  20. سوالات درمان ریشه - عصب کشی
  21. سوالات دندانپزشک
  22. سوالات دندانپزشک
  23. سوالات دندانپزشکی کودکان
  24. سوالات رادیولوژی
  25. سوالات راديولوژی دهان وفک وصورت
  26. سوالات روانپزشکی
  27. سوالات روانشناس
  28. سوالات زنان و زایمان
  29. سوالات شنوایی سنجی
  30. سوالات طب سنتی
  31. سوالات طب سوزنی
  32. سوالات علوم آزمایشگاهی
  33. سوالات فیزیوتراپی
  34. سوالات قلب و عروق
  35. سوالات کاردرمانی
  36. سوالات کارشناس
  37. سوالات کلینیک
  38. سوالات کلینیک دندانپزشکی
  39. سوالات کلیه و مجاری ادراری
  40. سوالات گفتار درمانی
  41. سوالات گوش و حلق و بینی
  42. سوالات مامایی
  43. سوالات متخصص بيماريهای دهان , فک و صورت
  44. سوالات متخصص چشم
  45. سوالات متخصص طب کار
  46. سوالات متخصص عفونی
  47. سوالات مغز و اعصاب
  48. سوالات مغز و اعصاب (نورولوژیست)
  49. سوالات مهندس پزشکی
  50. سوالات هسته ای
درباره ما
شرکت برنامه ریزی و برنامه نویسی های نکست

تیم ما در سال ۱۳۹۰ متشکل از مهندسان فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های ایران تشکیل شد و فعالیت اقتصادی خود را شروع نمود
درباره ما بیشتر بدانید

تلفن تماس
0935-410-9041
کلیه حقوق متعلق به وب سایت های سلامت می باشد
همراهی با های سلامت