مجموعه : علوم آزمایشگاهی
پزشک : آزمایشگاه مهر آزمایشگاه  مهر
تاثیر شگفت انگیز ویتامین D در مقابله با ویروس کرونا

با شیوع ویروس کرونا در کشور، همه‌ی ما این روزها به دنبال راه‌حلی برای مقابله با این ویروس و در امان ماندن در برابر آن هستیم. با توجه به اینکه هنوز واکنسی برای این بیماری کشف نشده، بهترین راه برای مقابله با این ویروس، تقویت و بالابردن سیستم ایمنی بدن است. یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن که این روزها پزشکان بر آن تاکید زیادی دارند مصرف ویتامین D است.

دکتر جلال‌الدین میرزای رزاز، رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه کشور بیان کردند: کمبود ویتامین D می‌تواند ایمنی بدن را کاهش دهد. بنابراین اگر کمبود ویتامین D داشته باشیم مقابله با ویروس‌کرونا برای بدن سخت‌تر می‌شود. همچنین ایشان با تأکید بر نقش تعیین کننده ویتامین D برای مقابله ویروس کرونا، تاکید کردند: اگر بدنتان با کمبود ویتامین D مواجه است، پیشنهاد می‌شود داروهای مورد نظر پس از مشاوره با متخصصان تغذیه به صورت مکمل دریافت شود.

در این روزهای قرنطینه که مجبور هستیم در خانه بمانیم و از نور خورشید بی‌بهره‌ایم، بهتر است اطلاعاتی درباره‌ی نحوه دریافت این ویتامین بدانیم.

ویتامین D چیست؟

ویتامین D برخلاف اسمش نوعی هورمون اولیه است و در واقع ویتامین نیست. چون ویتامین‌ها موادی هستند که بدن نمی‌تواند آنها را تولید کند و باید از طریق رژیم غذایی دریافت شوند. ولی ویتامین D با جذب نور خورشید، در بدن تولید می‌شود. ویتامین D برای استحکام و سلامت استخوان‌های بدن و دندان‌ها ضروری است. این ویتامین را می‌توانید با کمک نور خورشید و توسط پوست بدن و یا از طریق رژیم غذایی دریافت کنید تا با کمک به جذب کلسیم، از استخوان‌هایتان محافظت کند. همه ما خوب می‌دانیم که کلسیم برای سلامت استخوان و دندان تا چه اندازه‌ای اهمیت دارد، ولی شاید این نکته کمی مورد بی‌توجهی قرار گرفته باشد که بدون وجود ویتامین D کافی در بدن، جذب کلسیم به راحتی انجام نمی‌شود.

انواع ویتامین D موجود کدامند؟

دو نوع مهم از ویتامین D در غالب ویتامین D2 و D3 شناخته شده‌اند. D2 توسط گیاهان تولید می‌شود و ویتامین D3 نوعی از ویتامین است که پوست زمانی که در برابر میزان کافی از نور خورشید قرار گرفته باشد، تولید می‌کند. مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین D3 به طور کلی از D2 راحت‌تر جذب می‌شود و بهتر است به عنوان مکمل استفاده شود. این نوع از مکمل‌ها برای افرادی که گیاهخوار هستند هم مناسب است.

کمبود ویتامین D در بدن به چه معناست؟

کمبود ویتامین دی به این معنی است که استخوان‌های بدن شما محافظت و حمایت کافی برای رشد و تراکم بیشتر را دریافت نمی‌کنند. با توجه به مطالعاتی که اخیراً انجام شده است، ۲۰ درصد از افراد بزرگ‌سال و حدود ۱۵ درصد از نوجوانان دچار کمبود ویتامین دی هستند. سنین قبل از سی‌سالگی، بهترین زمان است که استخوان‌های بدن بیشترین تراکم لازم را بسازند. بعد از این سن، یعنی همان سی‌سالگی تراکم استخوان‌ها کم می‌شود و حفظ تعادل و همچنین قدرت ماهیچه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهند. به همین دلیل است که با بالا رفتن سن، خطر پوکی استخوان و شکستگی آنها در اثر زمین افتادن بالا می‌رود. بعد از ۳۰ سالگی مصرف و جذب ویتامین دی همچنان جایگاه مهم خود را حفظ می‌کند چرا که لازم است این اطمینان را به شما بدهد تا با پا گذاشتن به سن می‌تواند تراکم استخوانتان را حفظ کند.

علائم و نشانه های کمبود ویتامین D در کودکان کدامند؟

  1. گرفتگی عضلات، تشنج و مشکلات تنفسی

  2. تاخیر در رشد دندان ها

  3. گریه‌های اذیت کننده کودکان

  4. مستعد بودن به عفونت‌های مختلف تنفسی

  5. مشکلات تنفسی به علت نرمی قفسه سینه

  6. رشد ضعیف و وزن کم

  7. تضعیف ماهیچه های قلب

  8. علائم معمولی نرمی استخوان مانند جمجمه نرم، پرانتزی بودن استخوان های پا ، پرش شدید پاها، درد مکرر ماهیچه های پا و ضعف عمومی بدن.

بهتر است ویتامین D را به چه شکلی دریافت کنیم؟

 گفته می‌شود بهترین و موثرترین راه برای بالا بردن سطح این ویتامین در بدن، قرار گرفتن در معرض نور خورشید به نحو سالم و بی‌خطر است. با این حال همیشه نمی‌شود روی نور خورشید حساب کرد. هر چه رنگ پوست شما تیره‌تر باشد، هر چه از استوا دورتر باشید و هر چه با فصل گرما فاصله داشته باشید احتمال دریافت ویتامین D کافی از نور خورشید هم کمتر خواهد بود. در چنین مواقعی استفاده از مکمل ویتامین D قابل قبول است، اما اکیدا توصیه می‌کنیم هنگام استفاده از مکمل‌های حاوی ویتامین D به طور منظم آزمایش خون بدهید تا مطمئن باشید از میزان مطلوبی برخوردار می‌شوید.

ویتامین D در چه غذاهایی بیشتر وجود دارد؟

  • روغن کبد ماهی کاد (این روغن حاوی میزان بالای ویتامین آ است که مصرف زیاد آن می تواند مسمومیت ایجاد کند بنابراین اگر از آن برای تامین ویتامین D استفاده می کنید در مورد مصرف این روغن با پزشک مشورت کنید.) 

  • ماهی های چرب مثل: سالمون، تن، ساردین و کیلکا

  • شیر و غلات غنی شده با ویتامین دی

  • تخم مرغ 

  • قارچ

  • میگو

  • آب پرتقال و …

  • مصرف بین از حد ویتامین D باعث ایجاد مسمومیت و مرگ میشود. به طور کلی ما در ایران، به صورت ژنیتیکی کمبود ویتامین D داریم. براین مبنا، ویتامین D می‌تواند برای مقابله با این بیماری مفید باشد، اما توجه به این نکته مهم است که مصرف بیش‌ از حد این ویتامین می‌تواند کشنده باشد.

با سلام و احترام وقت شما بخیر اگر داروی ایزوترتینوئین( روآکوتان) ،به صورت روزانه و به مدت 6 ماه مصرف کرده باشیم ؛ و آزمایش ایدز(الایزا، آنتی بادی، آنتی ژن و...) انجام بدهیم، آیا در جواب آزمایش تداخل ایجاد می کند و اثر میگذارد؟؟؟ آیا باعث میشود که جواب آزمایش قابل اطمینان و قابل اعتماد نباشد؟؟؟ با سپاس با سلامو خسته نباشید... سوالم اینه آیا امکان یکی بودن دی ان ای دایی مادر بنده با من هست یا نه ممنون میشم پاسخم را بدهید سلام. وقت بخیر... هورمون پرولاکتین خونم 38.1و فریتین 115 هست...پرولاکتین15تا فریتینم 5تا زیاده.... معنیش چی میشه خطرناکه؟... 24 سالم با سلام . یکی از اشنایان ما ازمایش hcv ab رو در 5 ازمایشگاه مختلف با 5 متد مختلف مثل الایزا نسل 3 و 4 و elfaو ... داده که هر 5 تا مثبت بوده و ازمایش پی سی ار کمی داده که منفی بوده بعد چند روز ازمایش پی سی ار کیفی داده که باز منفی بوده و بعد از 7 ماه دوباره پی سی ار کیفی رو تکرار کرده که بازم منفی بوده . دکتر خودشون گفته احتمالا ازمایشان انتی بادی مثبت کاذب بوده؟ الان سوال من این هس که چه چیزهایی میتونه ازمایش انتی بادی هپاتیت سی رو مثبت کاذب کنه ؟ ایشان بیماری صدف پوستی داره . در ازمایش خونش pt عدد 14.5 هس که نرمال نیس و 3-5 ماه قبل از ازمایش دو مرحله واکسن هپاتیت ب زده بود؟ ایا اینهایی که گفتم میتونه بصورت مثبت کاذب در بیاره ازمایش رو؟ و اینکه ما کجا میتونیم ازمایش وسترن بلات هپاتیت سی رو انجام بدیم چون ما هر ازمایشگاهی سوال میکنیم میگن نداریم این ازمایش رو ؟ با سلام و احترام آیا در جواب آزمایش maccusرابطه جنسی تاثیر گذار است ؟؟ و آیا دارو و سایر عوامل در کم یا زیاد بودن نتیجه آزمایش تاثیر گذار است یا خیر ؟؟ با سپاس از زمانی که اختصاص میدهید . مشاهده همه سئوالات پاسخ داده شده توسط آزمایشگاه مهر 23
سوالات گروه های پزشکی
  1. سوالات ارتوپد
  2. سوالات ارتوپدی فنی
  3. سوالات ارتودنسی
  4. سوالات اطفال و کودکان
  5. سوالات اورژانس
  6. سوالات پاتولوژی
  7. سوالات پروتز های دندانی و ایمپلنت
  8. سوالات پزشک خانواده
  9. سوالات پوست و مو
  10. سوالات ترک اعتیاد
  11. سوالات ترمیمی و زیبایی
  12. سوالات تغذیه و رژیم درمانی
  13. سوالات جراح دندانپزشک متخصص لیزر
  14. سوالات جراح عمومی
  15. سوالات جراحی زیبایی
  16. سوالات جراحی لثه
  17. سوالات جراحي دهان ٬ فک وصورت
  18. سوالات داخلی
  19. سوالات داروساز
  20. سوالات درمان ریشه - عصب کشی
  21. سوالات دندانپزشک
  22. سوالات دندانپزشک
  23. سوالات دندانپزشکی کودکان
  24. سوالات رادیولوژی
  25. سوالات راديولوژی دهان وفک وصورت
  26. سوالات روانپزشکی
  27. سوالات روانشناس
  28. سوالات زنان و زایمان
  29. سوالات شنوایی سنجی
  30. سوالات طب سنتی
  31. سوالات طب سوزنی
  32. سوالات علوم آزمایشگاهی
  33. سوالات فیزیوتراپی
  34. سوالات قلب و عروق
  35. سوالات کاردرمانی
  36. سوالات کارشناس
  37. سوالات کلینیک
  38. سوالات کلینیک دندانپزشکی
  39. سوالات کلیه و مجاری ادراری
  40. سوالات گفتار درمانی
  41. سوالات گوش و حلق و بینی
  42. سوالات مامایی
  43. سوالات متخصص بيماريهای دهان , فک و صورت
  44. سوالات متخصص چشم
  45. سوالات متخصص طب کار
  46. سوالات متخصص عفونی
  47. سوالات مغز و اعصاب
  48. سوالات مغز و اعصاب (نورولوژیست)
  49. سوالات مهندس پزشکی
  50. سوالات هسته ای
درباره ما
شرکت برنامه ریزی و برنامه نویسی های نکست

تیم ما در سال ۱۳۹۰ متشکل از مهندسان فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های ایران تشکیل شد و فعالیت اقتصادی خود را شروع نمود
درباره ما بیشتر بدانید

تلفن تماس
0935-410-9041
کلیه حقوق متعلق به وب سایت های سلامت می باشد
همراهی با های سلامت