مجموعه : کاردرمانی
پزشک : کلینیک کاردرمانی رها آمل کلینیک کاردرمانی رها آمل
تقویت هوش هیجانی

کاردرمانی(توانمندسازی جسمی عصبی):

هوش هیجانی(احساسی) چیزی است که از شما یک انسان بالغِ وظیفه‌ شناس، دلسوز و سالم از نظر روحی و جسمی می‌سازد. 

برگرفته از (Alberto Ruggieri (GettyImages

هوش هیجانی یا EQ، توانایی شناسایی و مدیریت احساسات خود و دیگران است. اگر تنها چیزی که می‌دانید ((خوشحال))، ((ناراحت)) و ((خشمگین)) بودن است، خودتان را برای یک دوره کارآموزی EQ آماده کنید.

می‌توانید احساسش کنید ؟

ای‌کیو (EQ)، برادر طرد شده‌ی IQی باهوش(!) است که به طور مداوم در سایه آن قرار گرفته و نادیده گرفته می‌شود. در سال 2016 ، شرکت Fast، ای‌کیو را جزو مهارت‌های شغلی نامید که سریع‌ترین میزان رشد را دارد و اینکه مدیران استخدام کننده آن را از IQ با ارزش‌تر می‌دانند. با توجه به گزارش فروم اقتصاد جهانی درباره آینده شغل‌ها، هوش هیجانی یکی از 10 مهارت برتر در سال 2020 خواهد بود. اما همه این هیاهوها درباره خوب بودن از نظر احساسی برای چیست ؟ افراد با EQ بالا، بهتر افراد دیگر را درک و با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنند که این باعث می‌شود آن‌ها در کارِ گروهی بهتر و متفکرتر باشند.

تقویت هوش هیجانی‌تان ممکن است به این معنا باشد که کمی از منطقه امن خود بیرون بیایید. برای مثال، تا همین اواخر، یک فرض قدیمی بیان می‌کرد که همه احساسات در یکی از این شش دسته قرار می‌گیرند: خوشحالی، ناراحتی، خشم، غافلگیر(سورپرایز) شدن، ترس و نفرت.

بر اساس یک مطالعه که در سال 2017 به وسیله پژوهشگران دانشگاه برکلی انجام شد، این موضوع تا حد نسبتا زیادی از واقعیت به دور است. پژوهشگران نه 6 بلکه 27 احساس متمایز را شناسایی کردند. توجه کنید، این احساسات بدین قرارند : جالب بودن، حس ناخوشایند و عجیب، تقدیر کردن، تحسین کردن، لذت، حس احترام، اشتیاق، فهم و تحسین زیباشناختی، آرام بودن، خوشحالی، نوستالژی، گیجی، اضطراب، ترس، وحشت، نفرت، میل جنسی، عشق، خشم، درد، ناراحتی، شگفتی، آرامش، هیجان، علاقه، رضایت و خسته کننده بودن. خدای من! فیلم "پشت و رو" (inside out) به طرز بدی ناکامل بود !

حال که اهمیت EQ را فهمیدید، بیایید روی این تمرکز کنیم که چگونه می‌توانیم دنیا را طوری بسازیم که از نظر احساسی هوشمندتر باشد. 

نوروساینتیست و روان شناس ،Lisa Feldman Barrett، در کتابش با نام "چگونه احساسات ساخته می‌شوند : زندگی مخفی مغز"، سه گام را برای تقویت هوش‌تان توضیح داده است. در اینجا این سه مورد را به صورت خلاصه آورده‌ایم :

1/ طیف وسیعی از احساسات را بشناسید. این چیزی است که Barrett آن را "دانه دانه بودن احساسی"(توانایی تمایز بین احساسات مختلف) می‌نامد. اگر تنها چیزی که قادر به شناسایی آن هستید "من ناراحتم" و "من خوشحالم" است، همه چیزی که احساس خواهید کرد خوشحالی و ناراحتی است. زمانی که برای همه آن 27 احساس (یا حتی بیشتر! چرا که نه ؟) ارزشی که لایق آن هستند را قایل شوید، شروع به کشف کردن جزئیات احساسات خواهید کرد.

به زبان Barrett "مغزتان انتخاب های بسیار زیادتری برای پیش بینی، طبقه بندی و درک احساسات خواهد داشت که به شما ابزاری برای پاسخ‌های منعطف‌تر و کاربردی‌تر می‌دهد". این چیز خوبی است.برای احساسات خاص، کلمات جدید یاد بگیرید. نروژی‌ها برای لذت بسیار زیاد عاشق شدن یک کلمه دارند : " forelsket". اگر فکر می‌کنید این تنها یک راه تفننی برای بیان ((به وجد آمدن و خوشی زیاد)) است‌، به این فکر کنید که آیا ((افسوس خوردن)) را معادل ((اندوه)) می‌دانید ؟ البته که نه. با این حال هر دوی این کلمه‌ها معنای ضمنی غمگین بودن می‌دهند. وقتی که کلمه‌های جدیدی برای احساسات مشخصی یاد گرفتید، می‌توانید به گسترش توانایی‌تان در تفکیک بین احساسات‌ مختلف‌تان ادامه دهید. 

2/ بَرِت می‌نویسد " احتمالا هرگز درباره یاد گرفتن کلمات به عنوان راهی برای سلامت احساسی بیشتر فکر نمی‌کردید، اما این قضیه مستقیما از دانش اعصاب ساختن پیروی می‌کند. کلمات تصورات ذهنی شما را پایه‌گذاری می‌کنند، تصورات پیش‌بینی‌های شما را هدایت می‌کنند و پیش‌بینی‌ها بودجه بدنتان را تنظیم می‌کنند و بودجه بدنتان تعیین می‌کند که چه احساسی دارید. بنابراین هرچه واژگان‌تان را بهتر کنید، مغز پیش‌بینی کننده شما بیشتر می‌تواند بودجه بدن‌تان را با نیازهای آن تنظیم کند و تطابق دهد. در واقع کسانی که به جزئیات احساسی بیشتر توجه می‌کنند و احساسات خود را بیشتر بروز می‌دهند، کمتر به پزشک مراجعه و دارو مصرف می‌کنند و روزهای کمتری را به علت بیماری در بیمارستان سپری می‌کنند."

3- احساسات جدید بسازید. چه کسی می‌گوید نمی‌توانید؟ اگر برای حس خاصی که تجربه می‌کنید کلمه‌ای ندارید، اسم‌گذاری می‌تواند آن را واقعی کند و در نتیجه جزئیات احساسی شما را حتی بیشتر از قبل از گسترش دهد. این کار کجا تمام می‌شود؟ کلمات ساخته می‌شوند، همه آن‌ها! هنگامی که به این حس‌ها توجه کردید، به بدنتان گوش کنید. لازم نیست حتما به یک لغت‌نامه وابسته
باشید تا به شما بگوید چه اتفاقی در حال افتادن است. 

می‌خواهید ارتقا دادن EQتان را ادامه دهید؟ به کتاب Lisa Feldman Barrett : (( احساسات چگونه ساخته می‌شوند : زندگی پنهانی مغز )) مراجعه کنید.

منبع:curiosity

سوالات گروه های پزشکی
  1. سوالات ارتوپد
  2. سوالات ارتوپدی فنی
  3. سوالات ارتودنسی
  4. سوالات اطفال و کودکان
  5. سوالات اورژانس
  6. سوالات پاتولوژی
  7. سوالات پروتز های دندانی و ایمپلنت
  8. سوالات پزشک خانواده
  9. سوالات پوست و مو
  10. سوالات ترک اعتیاد
  11. سوالات ترمیمی و زیبایی
  12. سوالات تغذیه و رژیم درمانی
  13. سوالات جراح دندانپزشک متخصص لیزر
  14. سوالات جراح عمومی
  15. سوالات جراحی زیبایی
  16. سوالات جراحی لثه
  17. سوالات جراحي دهان ٬ فک وصورت
  18. سوالات داخلی
  19. سوالات داروساز
  20. سوالات درمان ریشه - عصب کشی
  21. سوالات دندانپزشک
  22. سوالات دندانپزشک
  23. سوالات دندانپزشکی کودکان
  24. سوالات رادیولوژی
  25. سوالات راديولوژی دهان وفک وصورت
  26. سوالات روانپزشکی
  27. سوالات روانشناس
  28. سوالات زنان و زایمان
  29. سوالات شنوایی سنجی
  30. سوالات طب سنتی
  31. سوالات طب سوزنی
  32. سوالات علوم آزمایشگاهی
  33. سوالات فیزیوتراپی
  34. سوالات قلب و عروق
  35. سوالات کاردرمانی
  36. سوالات کارشناس
  37. سوالات کلینیک
  38. سوالات کلینیک دندانپزشکی
  39. سوالات کلیه و مجاری ادراری
  40. سوالات گفتار درمانی
  41. سوالات گوش و حلق و بینی
  42. سوالات مامایی
  43. سوالات متخصص بيماريهای دهان , فک و صورت
  44. سوالات متخصص چشم
  45. سوالات متخصص طب کار
  46. سوالات متخصص عفونی
  47. سوالات مغز و اعصاب
  48. سوالات مغز و اعصاب (نورولوژیست)
  49. سوالات مهندس پزشکی
  50. سوالات هسته ای
درباره ما
شرکت برنامه ریزی و برنامه نویسی های نکست

تیم ما در سال ۱۳۹۰ متشکل از مهندسان فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های ایران تشکیل شد و فعالیت اقتصادی خود را شروع نمود
درباره ما بیشتر بدانید

تلفن تماس
0935-410-9041
کلیه حقوق متعلق به وب سایت های سلامت می باشد
همراهی با های سلامت