مجموعه : روانپزشکی
پزشک : میثم شعبانزاده میثم شعبانزاده
مکانیسم دفاعی

هنگامی که بدن انسان در معرض باکتری ها و ویروس ها قرار میگیرد سیستم دفاعی به طور خودکار از جسم در برابر عوامل بیماری زا دفاع میکند.
.
زمانی که روان انسان در مقابل استرس های مختلف زندگی ،احساسات و تعارضات قرار میگیرد، مکانیسم های دفاعی به وی کمک میکنند که از تنش های درونی به صورت موقت رهایی یابد.
به عبارتی ،ما با این ساز و کارها میتوانیم ،چیزی را که در واقعیت اتفاق افتاده تحریف کنیم تا اندکی آرامش پیدا کنیم.
.

به طور کلی این رویداد ها میتواندپخته یا نا پخته باشد .گاه این رویکردها میتواند مخرب و موجب ادامه رنجش فرد یا دیگران شود، یا باعث رشد و تعالی ایشان شود .در هر صورت وجود مکانیسم دفاعی صرفا نشانه بیماری روانپزشکی نیست.
.
به عنوان نمونه مادری که به علت مشاجره با دوستش عصبانی است و کودکش را به دلیل ایجاد سر و صدا حین بازی کتک میزند ، دچار مکانیسم دفاعی ناپخته جابجایی است
.
عاشقی که فقط خوبی های معشوق را میبیند و از دیدن نقطه ضعف های آن عاجز است از مکانیسم دفاعی ایده آل گرایی استفاده میکند .
.
فردی که دچار سرطان شده ، اما بیماری را نمیپذیرد و حاضر به درمان نمیشود ، یا کسی که وابسته به مواد است اما بر این باور استوار میباشد که معتاد نیست ، مادری که پس از مرگ کودکش طی دوره سوگواری برای او اسباب بازی میخرد، هر سه دچار مکانیسم دفاعی انکار اند.
ابراز غیر مستقیم پرخاشگری به دیگران یا به خود با رفتارهای منفعلانه ؛کارمندی که از رئیسش خشمگین است ، و کارهای محوله را به درستی انجام نمیدهد.
.
کسی که مرتب انگشت اتهام به سوی دیگری دراز میکند از مکانیسم دفاعی فرافکنی بهره میبرد.
.
مردی که همسرش را مورد ضرب و شتم قرار میدهد و در نهایت او را مستحق این رفتار میداند از مکانیسم دلیل تراشی استفاده میکند.
.
گاه استرس وارده بسیار شدید و برای فرد غیر قابل تحمل است و آن خاطره استرس زا به طور گزینشی به نا خودآگاه آن فرد وا پس رانده میشود، به طور مثال دختری که در کودکی مورد تعرض جنسی یک فرد آشنا قرار گرفته و توانایی به یاد آوری آن را ندارد."repression"
.
و در نهایت کودکی که پس از به دنیا آمدن برادر یا خواهرش مجددا رفتارهایی که متعلق به سنین پایینتر است را از سر میگیرد، به عنوان نمونه دچار عدم کنترل ادرار میشود ، از مادرش تقاضای شیر دارد یا دچار اختلال در تکلم میشد نیز از مکانیسم دفاعی وا پس روی" regression"استفاده مینماید. .
مکانیسم های دفاعی سازگارانه به افراد کمک میکند تا با استرس های زندگی مبارزه کنند.
.
این افراد بیشتر از زندگی خود لذت میبرند ، زندگی زناشویی رضایت بخشی دارند،هم خودشان احساس سلامتی دارند و هم ارزیابی های روانشناختی، آنان را سالم نشان میدهد.
.
به عنوان نمونه:
.
فردی که خشمگین است ، میل به پرخاشگری دارد به ورزشهای رزمی روی می آورد و در آن زمینه به موفقیت های زیادی دست مییابد و بدین طریق خشم خود را کنترل میکند.
.
فرزندی که میخواهد توجه والدین را به خود جلب کند،شاگرد ممتاز مدرسه میشود.
.
اینها مثالهایی از مکانیسم دفاعی والایش است، که در آن فرد انرژی خود را صرف فعالیت های سازنده میکند و رفتارها و تکانه های ناپذیرفتنی از سوی جامعه به سمت اهداف پسندیده هدایت میشود.
۰
نوع دوستی؛ فرد در مواجه با تعارض هیجانی یا فشارهای روانی از خود گذشتگی کرده و سعی میکند نیازهای دیگران را براورده سازد.
.
کسی که عزت نفس پایین دارد و وقت خود را صرف عیادت بیماران در بیمارستان میکند، بدین طریق حال درونی خویش را تسکین میبخشد.
.
مردی که سابقه وابستگی به مواد داشت و پس از رهایی تلاش در جهت ترک اعتیاد دیگران دارد.
.
خندیدن به اشتباهات دیگران آسان است اما خندیدن به اشتباهات خوداندکی دشوار است،اما اگر به ضعف ها و شکست هایمان تا حدودی با روحیه ساده و آسان گیر برخورد کنیم و مسئله را با چاشنی شوخی توآم کنیم ، بعد ها در مقابل ضعف ها و شکست ها حساس نخواهیم شد.(شوخ طبعی)
.
گاه انسانها به صورت ارادی و آگاهانه خواسته ها و امیال خود را مهار میکنند،به طور مثال دانش آموزی که مهمانی خانوادگی را جهت درس خواندن به تعویق می اندازد از مکانیسم پخته سرکوب استفاده میکند.
.
پیش بینی رویدادهای احتمالی آینده و در نظر گرفتن واکنشها و راه حل های واقع گرایانه به دنبال فشارهای روانی ،بدین ترتیب نوعی آسودگی و احساس امنیت برای فرد ایجاد میشود. این نیز یک مکانیسم دفاعی مطلوب میباشد.
.

سلام خسته نباشید من یکسال و 4 ماه هست قرص اسنترای 50 استفاده میکنم حدود 6 ماه هست که کم کردمش و یک روز کامل میخوردم و یک روز نصفه و الان هم حدود 2 ماه هست که یک روز درمیون میخورم میخواستم بدونم چجور کامل قطعش کنم چون هم حالم خوب شده و هم اینکه روی میل جنسیم تاثیر گذاشته و با همسرم دچار مشکل شدم . لطفا راهنماییم کنید با تشکر سلام خسته نباشید من یکسال و 4 ماه هست قرص اسنترای 50 استفاده میکنم حدود 6 ماه هست که کم کردمش و یک روز کامل میخوردم و یک روز نصفه و الان هم حدود 2 ماه هست که یک روز درمیون میخورم میخواستم بدونم چجور کامل قطعش کنم چون هم حالم خوب شده و هم اینکه روی میل جنسیم تاثیر گذاشته و با همسرم دچار مشکل شدم . لطفا راهنماییم کنید با تشکر سلام خسته نباشید من یکسال و 4 ماه هست قرص اسنترای 50 استفاده میکنم حدود 6 ماه هست که کم کردمش و یک روز کامل میخوردم و یک روز نصفه و الان هم حدود 2 ماه هست که یک روز درمیون میخورم میخواستم بدونم چجور کامل قطعش کنم چون هم حالم خوب شده و هم اینکه روی میل جنسیم تاثیر گذاشته و با همسرم دچار مشکل شدم . لطفا راهنماییم کنید با تشکر سلام خسته نباشید من یکسال و 4 ماه هست قرص اسنترای 50 استفاده میکنم حدود 6 ماه هست که کم کردمش و یک روز کامل میخوردم و یک روز نصفه و الان هم حدود 2 ماه هست که یک روز درمیون میخورم میخواستم بدونم چجور کامل قطعش کنم چون هم حالم خوب شده و هم اینکه روی میل جنسیم تاثیر گذاشته و با همسرم دچار مشکل شدم . لطفا راهنماییم کنید با تشکر سلام خانمی سی و هفت ساله هستم که به خاطر ترس و وحشت و اضطراب به دکتر رفتم که سرتالین و بوسپیرون تجویز کردند.دوز سرتالین تا دویست خوردم و بوسیرون روزی دو عدد پنج هست دورش..خیلی خوب بود تا هفتاد درصد خوب شدم ولی استپ کردم..دوس داشتم بهتر بشم ..هنوز ترس و اظطراب ووحشت دارم که دکتر دولوکستین بیست برام تجویز کردن..و گفتند تا یک هفته سرتالین و بوسپیرون دورش نصف کنم و ظهر دولوکسیتین بخورم بعد بهشون مراجع کنم الان سوالم اینه دولوکسیتین تداخل دارویی با بوسپیرون و سرتالین نداره؟ راس میگن که دولوکسیتین باعث حمله قلبی میشه؟ آیا دولوکستین قرص خوبی هست؟ ممنون مشاهده همه سئوالات پاسخ داده شده توسط میثم شعبانزاده 78
سوالات گروه های پزشکی
  1. سوالات ارتوپد
  2. سوالات ارتوپدی فنی
  3. سوالات ارتودنسی
  4. سوالات اطفال و کودکان
  5. سوالات اورژانس
  6. سوالات پاتولوژی
  7. سوالات پروتز های دندانی و ایمپلنت
  8. سوالات پزشک خانواده
  9. سوالات پوست و مو
  10. سوالات ترک اعتیاد
  11. سوالات ترمیمی و زیبایی
  12. سوالات تغذیه و رژیم درمانی
  13. سوالات جراح دندانپزشک متخصص لیزر
  14. سوالات جراح عمومی
  15. سوالات جراحی زیبایی
  16. سوالات جراحی لثه
  17. سوالات جراحي دهان ٬ فک وصورت
  18. سوالات داخلی
  19. سوالات داروساز
  20. سوالات درمان ریشه - عصب کشی
  21. سوالات دندانپزشک
  22. سوالات دندانپزشک
  23. سوالات دندانپزشکی کودکان
  24. سوالات رادیولوژی
  25. سوالات راديولوژی دهان وفک وصورت
  26. سوالات روانپزشکی
  27. سوالات روانشناس
  28. سوالات زنان و زایمان
  29. سوالات شنوایی سنجی
  30. سوالات طب سنتی
  31. سوالات طب سوزنی
  32. سوالات علوم آزمایشگاهی
  33. سوالات فیزیوتراپی
  34. سوالات قلب و عروق
  35. سوالات کاردرمانی
  36. سوالات کارشناس
  37. سوالات کلینیک
  38. سوالات کلینیک دندانپزشکی
  39. سوالات کلیه و مجاری ادراری
  40. سوالات گفتار درمانی
  41. سوالات گوش و حلق و بینی
  42. سوالات مامایی
  43. سوالات متخصص بيماريهای دهان , فک و صورت
  44. سوالات متخصص چشم
  45. سوالات متخصص طب کار
  46. سوالات متخصص عفونی
  47. سوالات مغز و اعصاب
  48. سوالات مغز و اعصاب (نورولوژیست)
  49. سوالات مهندس پزشکی
  50. سوالات هسته ای
درباره ما
شرکت برنامه ریزی و برنامه نویسی های نکست

تیم ما در سال ۱۳۹۰ متشکل از مهندسان فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های ایران تشکیل شد و فعالیت اقتصادی خود را شروع نمود
درباره ما بیشتر بدانید

تلفن تماس
0935-410-9041
کلیه حقوق متعلق به وب سایت های سلامت می باشد
همراهی با های سلامت