مجموعه : فیزیوتراپی
پزشک : نسرین آزادوار نسرین  آزادوار
کمردرد

آناتومی ستون فقرات


 

ستون فقرات شامل یک ستون از استخوان‌های‌ موسوم به مهره است که بر روی یکدیگر سوار شده‌اند و از لگن تا قاعده‌ی جمجمه امتداد یافته و از طناب نخاعی محفاظت می‌کنند. هر کدام از این مهره‌ها توسط دیسک‌های بین مهره‌ای غضروفی جدا شده‌اند. لایه‌ی بیرونی دیسک، متشکل از یک فیبر سخت و لایه‌ی درونی آن از ماده‌ی نرم و ژلاتینی ساخته شده است. این دیسک‌ها از مهره‌ها حمایت کرده و به آنها اجازه می‌دهد که با لغزش درون یکدیگر، حرکت ستون فقرات را آسان‌تر کنند. به لایه‌ی فیبر محیطی، آنولوس فیبروزوس گفته می‌شود و لایه‌ی ژلاتینی داخلی، پولیوزوس نوکلئوس یا هسته‌ی نرم نامیده می‌شود. بیرون‌زدگی دیسک زمانی رخ می‌دهد که ماده‌ی هسته در اثر شل‌شدن و یا پارگی لایه‌ی محیطی، به بیرون رانده می‌شود.

28

عوامل خطر


 

  • جنسیت (مرد)
  • سن (میانسال – پیر)
  • نقص مادرزادی ستون فقرات
  • فعالیت شدید بدنی؛ بلند کردن اجسام سنگین، کشیدگی و یا خم شدن مکرر کمر
  • سابقه خانوادگی
  • سیگار کشیدن
  • تغذیه‌ی نامناسب
  • اضافه وزن / چاقی
  • بارداری / زایمان
  • سبک زندگی کم‌تحرک

آیا دیسک کمر می‌تواند منجر به مشکلات جدی‌تر شود؟


 

در موارد بسیار نادر، پارگی قسمت میانی دیسک می‌تواند یک دسته از ریشه‌های عصبی در پایه ستون فقرات را تحت فشار قرار دهد. این اتفاق منجر به یک بیماری موسوم به سندرم دم اسب می‎شود. بیماران با علائم پاره شدن دیسک کمر ، ممکن است ، مشکلات روده و مثانه و همچنین از دست دادن حس در منطقه‌ی پاها و مناطق پایین‌تر از‌ لگن را تجربه کنند.

تشخیص بیماری


 

گاهی اوقات تشخیص علائم بیرون‌زدگی دیسک از سایر مشکلات کمر دشوار است. به همین دلیل یک معاینه‌ی سر تا پا و کامل عضلانی-اسکلتی، عصبی برای شما انجام می‌شود.

همچنین پزشک متخصص از شما سؤالاتی در مورد زمان آغاز درد می‌پرسد، اینکه چه عاملی باعث بدتر شدن یا بهبود درد می‌شود و آیا بی‌حسی، درد یا سوزن سوزن شدن به سمت بازوها یا پاهای شما کشیده‌ می‌شود. او می‌خواهد بداند که آیا شما این مشکل را از قبل داشته‌اید و اگر چنین است، چه نوع درمانی را تا به حال انجام داده‌اید و چقدر برای بهبود شما موثر بوده است.

سپس اسکن اشعه‌ی ایکس و اسکن MRI برای شما تجویز می‌شود. پزشک متخصص با بررسی تصاویر شما و تشخیص مشکل، یک برنامه‌ی درمانی مناسب را برای شما تعیین می‌کند.

روش‌های درمان


 

 

دکتر سعیدی و همکاران بر این باورند که روش غیرجراحی، بهترین و ایمن‌ترین گزینه‌ی درمان است که باید به عنوان اولویت اول در برنامه‌ی درمان گنجانده شود. دکتر سعیدی می‌گویند: " ما همه تلاش خود را می‌کنیم تا بیماری شما را به صورت غیر جراحی درمان کنیم. اغلب اوقات، توصیه ما یک برنامه درمانی شامل درمان فیزیکی، تزریق، درمان کایروپراکتیک، طب سوزنی و سایر درمان‌های غیرجراحی است. اکثر افراد با این طرح درمان غیرجراحی، بهبود می‌یابند.

ما در اینجا درمان غیرجراحی را تحت سه مقوله مورد بحث قرار خواهیم داد:

  • درمان محافظه کارانه
  • تزریق
  • فیزیوتراپی و ورزش

درمان محافظه کارانه

کمپرس گرم / سرد

این روش می‌تواند به منظور کاهش تورم ( کمپرس سرد) و افزایش خونرسانی (کمپرس گرم) به بافت آسیب‌دیده، مورد استفاده قرار گیرد.

دارو درمانی

داروهای بدون نسخه‌ی مسکن ضد التهاب و ضد درد مانند آسپیرین، ایبوپروفن و ناپروکسن (NSAIDS) می‌تواند برای مدیریت درد طولانی مدت و کاهش تورم استفاده ‌شود.

کشش دستی

کشش دستی (ترکشن) شامل انقباض استخوان‌ها و عضلات است، به طریقی که موجب باز کردن فضای دیسک بین مهره‌ها و از بین بردن فشار گردد؛ به همین دلیل است که معمولاً توسط یک درمانگر انجام می‌شود.

29

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی می‌تواند ابزار ارزشمندی باشد برای کمک به کاهش عوامل تشدید کننده‌ وتداوم بیرون‌زدگی دیسک کمر که متعاقباً موجب درد و اختلال عملکردی کمر می‌شود.

30

طب سوزنی

طب سوزنی شامل وارد کردن سوزن‌های کوچک و یا اِعمال فشار بر برخی از نقاط "انرژی" در ستون فقرات است. زمانی که این سوزن‌ها به نحو صحیح قرار داده شود، بیمار احساس سنگینی، بی‌حسی، سوزن سوزن شدن و گرما را با مقداری درد در اطراف نقاط سوزنی تجربه خواهد کرد.

31

مگنت تراپی

مگنت تراپی شکلی از طب جایگزین است که با استفاده از میدان‌های مغناطیسی به درمان عوارض پزشکی می‌پردازد. دستگاه‌های مغناطیسی می‌تواند درد را کاهش دهد و برای بیرون‌زدگی دیسک بین مهره‌ای از ارزش درمانی برخوردار است. پزشک با توجه به ارزیابی وضعیت کمر شما از مگنت تراپی برای نقاط ماشه‌ای درد استفاده می‌کند.

32

لیزر درمانی

لیزر درمانی یک روش پزشکی است که از انرژی بسیار متمرکز نور لیزر برای درمان درد و التهاب استفاده می‌کند. لیزر در سطح سلولی عمل می‌کند و با تحریک فرآیند طبیعی ترمیم بدن، موجب رفع التهاب، کاهش درد و افزایش مقاومت کششی بافت‌های اطراف دیسک و به طور کلی سهولت فرایند درمان می‌شود.

33

درمان با تزریق

تزریق اپیدورال

تزریق استروئید اپیدورال (ESIs) یک گزینه‌ی درمانی رایج برای بسیاری از انواع مشکلات کمر، از جمله بیرون‌زدگی دیسک می‌باشد. در این روش، داروی استروئید اپیدورال به طور مستقیم (و یا بسیار نزدیک) به منبع ایجاد درد وارد می‌شود. اگر چه اثرات تزریق معمولاً موقتی است (یک هفته تا یک سال)، اما تزریق اپیدورال می‌تواند در طول یک حمله‌ی حاد دیسک، بسیار مفید باشد.

اوزون درمانی

اوزون را می‌توان برای کاهش حجم و کاهش فشردگی دیسک آسیب دیده، به آن تزریق نمود. مطالعات نشان داده‌اند که موفقیت اوزون درمانی در بیماران 70٪  بوده است و هنگامی که با تزریق استروئیدی ترکیب شده است، تا 78٪ می‌رسد.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

فیزیوتراپی و ورزش

فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی با حرکات تقویتی و کششی می‌تواند به استقرار بهتر و آسان‌تر ستون فقرات و پشتیبانی بهتر دیسک‌ها کمک کند

دراز نشست (CURL-UPS )

به پشت دراز بکشید، زانوها را خم کرده و با تخت کردن کمر، لگن خود را خم کنید. بازوهای خود را هم‌عرض سینه قرار دهید. سپس فقط با استفاده از ماهیچه‌های مرکزی بدن، به آرامی خود را بلند کنید.

35

حرکت نرمشی پلانک

بدن خود را تا زانو و ساعد خم کنید. زانوهای خود را صاف کنید، به طوری که وزن بدن شما بر انگشتان پا فشار وارد کند. بازوهای خود را صاف کنید، به طوری که انگشتان دست شما از هم باز شوند، در عین حال هنوز در امتداد ساعد قرار داشته باشند.

36

خم کردن لگن

با کمر تخت، زانوهای خم و کف پای صاف، به پشت دراز بکشید و بازوهای خود را صاف در طرفین خود قرار دهید. هوا را به درون تنفس کنید و سپس با عمل بازدم، لگن خود را بالا ببرید. به مدت 3 ثانیه آن را نگه دارید و سپس آزاد کنید.

37

حرکت پل

زانوهای خود را در امتداد شانه و در یک خط راست قرار دهید و سعی کنید این موقعیت را در حدود 20 ثانیه نگه دارید. همچنین باسن خود را کمی بالاتر از زمین قرار دهید. به تدریج شروع به خم شدن کرده و بدن خود را پایین آورده و دوباره این حرکت را تکرار کنید.

38

سلام من دو ماه که مچ پام عمل کردم الان سه چهار روز که گچ پام باز کردم اما موقع راه راه خیلی درد میگیره کف پامم همینطور بعد فیزیوتراپی خوب میشه؟ آیا خودارضایی به صورت وسواسی و زیاد و همراه با استرس واضطراب شدید و همیشگی و پایدار در مرد یا پسر مجرد بدون زن و خانم باعث گودی یا قوس کمر یا برجسته شدن باسن میشود به طوری که این برجسته بودن باسن وقوس کمر وگودی کمر از روی لباس معلوم باشد .چون من از همکارشما سوال کردم و فرمودن خودارضایی در مرد مجرد یا پسر بدون زن و خانم در حالت کم و اندازه باعث قوس کمر یا گودی کمر یا برجسته شدن باسن به طوری که این برجسته بودن باسن وقوس کمر وگودی کمر از روی لباس معلوم باشد نمیشود حالا خواهش میکنم ، برای حالتی که خودارضایی به صورت وسواسی و زیاد و همراه با استرس واضطراب شدید و همیشگی در مرد مجرد یا پسر بدون زن و خانم انجام میشود را در نظر بگیرید {جنس:مرد یا پسر مجرد بدون زن وخانم} سلام و خسته نباشید خدمت شما ، من حدود یک ماه پیش به پهلوی راست بد خوابیدم و فشار اومد رو قفسه سینه راست و الان یه خورده به داخل فرو رفته ممنون میشم راهنمایی کنید سلام من دختر 23ساله دیسک کمر دارم نخاعم تنک شده میخام بار دار بشم چکار کنم آیا با این وضع من میشه بار دار شد موقع بارداری چه ورزش هایی انجام بدم دردم زیاد نشه؟ سلام ۴ روز پیش برای شست و شوی صورت مدت زیادی روی روشویی خم بودم که یک دفعه دچار گرفتگی پایین کمرم شدم قسمت گودی کمرشب خوابیدم بلند شدم کمرم خوب شده بود ولی دیشب اومدم از روی تخت خم شدم پنجره رو ببندم دوباره کمرم گرفت مدل گرفتگی اینجوریه که بیش از یه حدی نمیتونم خم شم چرخش چپ و راست هم درد میگیره نمیتونم کلا باید خیلی اهسته حرکتش بدم میخوام بدونم یه گرفتگی ساده هست یا علت دیگه ای داره؟ مشاهده همه سئوالات پاسخ داده شده توسط نسرین آزادوار 45
سوالات گروه های پزشکی
  1. سوالات ارتوپد
  2. سوالات ارتوپدی فنی
  3. سوالات ارتودنسی
  4. سوالات اطفال و کودکان
  5. سوالات اورژانس
  6. سوالات پاتولوژی
  7. سوالات پروتز های دندانی و ایمپلنت
  8. سوالات پزشک خانواده
  9. سوالات پوست و مو
  10. سوالات ترک اعتیاد
  11. سوالات ترمیمی و زیبایی
  12. سوالات تغذیه و رژیم درمانی
  13. سوالات جراح دندانپزشک متخصص لیزر
  14. سوالات جراح عمومی
  15. سوالات جراحی زیبایی
  16. سوالات جراحی لثه
  17. سوالات جراحي دهان ٬ فک وصورت
  18. سوالات داخلی
  19. سوالات داروساز
  20. سوالات درمان ریشه - عصب کشی
  21. سوالات دندانپزشک
  22. سوالات دندانپزشک
  23. سوالات دندانپزشکی کودکان
  24. سوالات رادیولوژی
  25. سوالات راديولوژی دهان وفک وصورت
  26. سوالات روانپزشکی
  27. سوالات روانشناس
  28. سوالات زنان و زایمان
  29. سوالات شنوایی سنجی
  30. سوالات طب سنتی
  31. سوالات طب سوزنی
  32. سوالات علوم آزمایشگاهی
  33. سوالات فیزیوتراپی
  34. سوالات قلب و عروق
  35. سوالات کاردرمانی
  36. سوالات کارشناس
  37. سوالات کلینیک
  38. سوالات کلینیک دندانپزشکی
  39. سوالات کلیه و مجاری ادراری
  40. سوالات گفتار درمانی
  41. سوالات گوش و حلق و بینی
  42. سوالات مامایی
  43. سوالات متخصص بيماريهای دهان , فک و صورت
  44. سوالات متخصص چشم
  45. سوالات متخصص طب کار
  46. سوالات متخصص عفونی
  47. سوالات مغز و اعصاب
  48. سوالات مغز و اعصاب (نورولوژیست)
  49. سوالات مهندس پزشکی
  50. سوالات هسته ای
درباره ما
شرکت برنامه ریزی و برنامه نویسی های نکست

تیم ما در سال ۱۳۹۰ متشکل از مهندسان فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های ایران تشکیل شد و فعالیت اقتصادی خود را شروع نمود
درباره ما بیشتر بدانید

تلفن تماس
0935-410-9041
کلیه حقوق متعلق به وب سایت های سلامت می باشد
همراهی با های سلامت