مجموعه : فیزیوتراپی
پزشک : نسرین آزادوار نسرین  آزادوار
آسیب های زانو و راهکارهای درمانی

 

Knee

هر کس ممکن است دچار مصدومیت زانو بشود؛ از یک ورزشکار حرفه ای گرفته تا شخصی که در حال انجام تمرینات تناسب اندام است یا حتی کسی که مشغول فعالیت های روزمره است. مفصل زانو در نوع خود از آنجا که ضمن تحمل وزن بدن امکان تحرک و انعطاف پذیری را فراهم می نماید منحصر به فرد است. زانو از استخوان ران ، ساق و  کشکک شکل گرفته که توسط عضلات، رباط ها و تاندون ها در کنار هم نگاه داشته شده اند.

این ساختار، مفصل را مستعد آسیب ناشی از حرکت ناگهانی و عملیات تکراری می نماید.

آسیب زانو چگونه ممکن است ایجاد شود؟

صدمات زانو می تواند در اثر یک تروما یا زخم، نظیر یک تصادف یا افتادن یا حتی یک افزایش ناگهانی در فعالیت های روزمره ایجاد شود.

 آسیب های دیگر در طول زمان  در اثر عواملی نظیر مسائل ساختاری مفصل ، روشهای تمرینی نادرست ورزشی، و ایراد در تجهیزات توسعه پیدا می کنند.

·         کفش: یک جفت کفش جدید یا تغییر از پاشنه دار به تخت می تواند طرز راه رفتن شما را تغییر دهد و به نوبه خود فشار بر عضلات و تاندون های اطراف مفصل زانو ایجاد نماید.

·         دفعات و شدت یک فعالیت منظم: هر تغییری نظیر دویدن یا بازی تنیس بر سطحی متفاوت می تواند بر مفصل زانو فشار وارد نماید. برای مثال، انتقال از یک مسیر نرم یا زمین بازی خاک رس به یک مسیر سخت یا زمین بازی سفت می تواند فشار را به مفصل زانو و خطر آسیب زانو را بیشتر می کند.

·         اجتناب از آسیب در دیگر بخشهای بدن: یک تاول در پا، شاید باعث شود شما روش گام برداشتن خودتان را تغییر دهید تا درد را کمتر نمایید؛ و این به نوبه خود باعث فشار بر زانو میشود.

knee 

 

درمان یک آسیب زانو وابسته به نوع آسیب  و شدت جراحت بوده و ممکن است شامل :

-          به کارگیری یخ برای کنترل ورم

-          تمرینات کششی برای دستیابی مجدد به انعطاف پذیری در اطراف مفصل. رایجترین حرکات کششی برای عضلات زیر می باشد:

-       hamstring, quadriceps, gastrocnemius (Calf) ,

-       iliotibial band and groin (hip adductor) 

-       hip flexors and buttocks

-          حرکات تقویتی برای بازسازی عضلات

 

 knee

 

چه عواملی باعث آسیب های زانو می شوند؟

·         پیچ خوردن رباط ( رباط ها رشته های بافت قوی هستند که مفاصل زانو را در کنار هم پایدار نگاه می دارند.) کشیدگی بیش از حد می تواند باعث پارگی بافت رباط و خونریزی در بافتهای مجاور شود، که این خود درد، تورم و احساس خالی کردن را در پی خواهد داشت. پارگی شدید شاید نیاز به جراحی داشته باشد.

·         پارگی غضروف : غضروف به پایداری و محافظت مفصل زانو کمک می نماید. فشار ناشی از پیچش یا چرخش درحین تمریناتی که فشار وزن بر روی آن است مانند  squash میتواند باعث پار گی غضروف، درد، تورم و قفل شدن مفصل زانو شود.

·         کشیدگی تاندون: تاندون ها باند های طناب مانندی هستند که عضلات را به استخوان متصل می نمایند. تاندون  patellar (کشکک) کشکک را به tibia (shin) وصل می نماید. التهاب تاندون  Patellar  یا ‘jumper’s knee’ همان التهاب تاندون محسوب می شود. این یک مصدومیت ناشی از استفاده بیش از حد ناشی از پرش مکرر در ورزشهایی نظیر بسکتبال است.

·         سندرم Patello-Femoral اصطکاک بیش از حد بین سطح مفصل Patello-Femoral (کشکک و استخوان ران) می تواند باعث زانو درد شود. این به نوبه خود ناشی از عوامل متفاوتی بوده و باید توسط فیزیوتراپیست شما ارزیابی شود.

 

فیزیوتراپیست می تواند کمک کند:

یک فیزیوتراپیست می تواند برای کمک به جلوگیری از آسیب مجدد زمانیکه شما به فعالیتهای عادی بر می گردید، یک برنامه ارائه دهد. عنصر کلیدی این برنامه اینست که شما را به تدریج به سطح عادی زندگی برگرداند. سعی نکنید خیلی زود و خیلی زیاد به حالت نرمال بازگردید. بعد از ایجاد وقفه در روال عادی خواه ناشی از بیماری یا تصادف، یا خصلت فصلی فعالیت، یا حتی یک تعطیلی شما نمی توانید بسرعت به سطح اولیه فعالیت بازگردید. در عوض بتدریج برای بازگشت به برنامه اولیه برنامه ریزی نمایید.

یکی دیگر از عناصر برنامه توانبخشی بازگشت مجدد به تعادل و هماهنگی است. یک آسیب زانو بیش از فشار و کشیدگی بافت نرم است. این آسیب گیرنده های کوچک مستقر در عضلات، رباط ها، تاندونها را که موقعیت زانو را به شما اعلام میکند، را تحت تاثیر قرار می دهد. این گیرنده ها برای اصلاح تعادل یا جابجایی وزن سیگنال هایی می فرستند. وقتی که آسیب می بینند، پیامها دچار وقفه شده و احتمال عدم تعادل شما یا پیچیدگی مچ پایتان زیاد می شود.

فیزیوتراپیست شما یک برنامه تمرینی برای شما تدارک می بیند که شامل آموزش مجدد گیرنده ها به موازات تقویت عضلات اطراف بافت آسیب دیده است.

 

 ___________________________________________________________________________________

برگرفته از منابع انجمن فیزیوتراپی کانادا

لازم به توضیح است که محتویات این پست به عنوان یک سرویس عمومی تنظیم شده

 و جایگزینی برای توصیه های پزشکی، تشخیصی و درمانی محسوب نمی شود.

سلام من دو ماه که مچ پام عمل کردم الان سه چهار روز که گچ پام باز کردم اما موقع راه راه خیلی درد میگیره کف پامم همینطور بعد فیزیوتراپی خوب میشه؟ آیا خودارضایی به صورت وسواسی و زیاد و همراه با استرس واضطراب شدید و همیشگی و پایدار در مرد یا پسر مجرد بدون زن و خانم باعث گودی یا قوس کمر یا برجسته شدن باسن میشود به طوری که این برجسته بودن باسن وقوس کمر وگودی کمر از روی لباس معلوم باشد .چون من از همکارشما سوال کردم و فرمودن خودارضایی در مرد مجرد یا پسر بدون زن و خانم در حالت کم و اندازه باعث قوس کمر یا گودی کمر یا برجسته شدن باسن به طوری که این برجسته بودن باسن وقوس کمر وگودی کمر از روی لباس معلوم باشد نمیشود حالا خواهش میکنم ، برای حالتی که خودارضایی به صورت وسواسی و زیاد و همراه با استرس واضطراب شدید و همیشگی در مرد مجرد یا پسر بدون زن و خانم انجام میشود را در نظر بگیرید {جنس:مرد یا پسر مجرد بدون زن وخانم} سلام و خسته نباشید خدمت شما ، من حدود یک ماه پیش به پهلوی راست بد خوابیدم و فشار اومد رو قفسه سینه راست و الان یه خورده به داخل فرو رفته ممنون میشم راهنمایی کنید سلام من دختر 23ساله دیسک کمر دارم نخاعم تنک شده میخام بار دار بشم چکار کنم آیا با این وضع من میشه بار دار شد موقع بارداری چه ورزش هایی انجام بدم دردم زیاد نشه؟ سلام ۴ روز پیش برای شست و شوی صورت مدت زیادی روی روشویی خم بودم که یک دفعه دچار گرفتگی پایین کمرم شدم قسمت گودی کمرشب خوابیدم بلند شدم کمرم خوب شده بود ولی دیشب اومدم از روی تخت خم شدم پنجره رو ببندم دوباره کمرم گرفت مدل گرفتگی اینجوریه که بیش از یه حدی نمیتونم خم شم چرخش چپ و راست هم درد میگیره نمیتونم کلا باید خیلی اهسته حرکتش بدم میخوام بدونم یه گرفتگی ساده هست یا علت دیگه ای داره؟ مشاهده همه سئوالات پاسخ داده شده توسط نسرین آزادوار 45
سوالات گروه های پزشکی
  1. سوالات ارتوپد
  2. سوالات ارتوپدی فنی
  3. سوالات ارتودنسی
  4. سوالات اطفال و کودکان
  5. سوالات اورژانس
  6. سوالات پاتولوژی
  7. سوالات پروتز های دندانی و ایمپلنت
  8. سوالات پزشک خانواده
  9. سوالات پوست و مو
  10. سوالات ترک اعتیاد
  11. سوالات ترمیمی و زیبایی
  12. سوالات تغذیه و رژیم درمانی
  13. سوالات جراح دندانپزشک متخصص لیزر
  14. سوالات جراح عمومی
  15. سوالات جراحی زیبایی
  16. سوالات جراحی لثه
  17. سوالات جراحي دهان ٬ فک وصورت
  18. سوالات داخلی
  19. سوالات داروساز
  20. سوالات درمان ریشه - عصب کشی
  21. سوالات دندانپزشک
  22. سوالات دندانپزشک
  23. سوالات دندانپزشکی کودکان
  24. سوالات رادیولوژی
  25. سوالات راديولوژی دهان وفک وصورت
  26. سوالات روانپزشکی
  27. سوالات روانشناس
  28. سوالات زنان و زایمان
  29. سوالات شنوایی سنجی
  30. سوالات طب سنتی
  31. سوالات طب سوزنی
  32. سوالات علوم آزمایشگاهی
  33. سوالات فیزیوتراپی
  34. سوالات قلب و عروق
  35. سوالات کاردرمانی
  36. سوالات کارشناس
  37. سوالات کلینیک
  38. سوالات کلینیک دندانپزشکی
  39. سوالات کلیه و مجاری ادراری
  40. سوالات گفتار درمانی
  41. سوالات گوش و حلق و بینی
  42. سوالات مامایی
  43. سوالات متخصص بيماريهای دهان , فک و صورت
  44. سوالات متخصص چشم
  45. سوالات متخصص طب کار
  46. سوالات متخصص عفونی
  47. سوالات مغز و اعصاب
  48. سوالات مغز و اعصاب (نورولوژیست)
  49. سوالات مهندس پزشکی
  50. سوالات هسته ای
درباره ما
شرکت برنامه ریزی و برنامه نویسی های نکست

تیم ما در سال ۱۳۹۰ متشکل از مهندسان فارغ التحصیل از بهترین دانشگاه های ایران تشکیل شد و فعالیت اقتصادی خود را شروع نمود
درباره ما بیشتر بدانید

تلفن تماس
0935-410-9041
کلیه حقوق متعلق به وب سایت های سلامت می باشد
همراهی با های سلامت